Acute Zorg bij Wandelletsel

Bron: Gabrielle Agterdenbos
NIKTA lanceert 50ste certificatieregeling!

Sinds een aantal jaren zien we in de markt van BHV- en EHBO-opleidingen een groeiende behoefte aan maatwerk. Samen met inhoudelijk deskundigen ontwikkelen wij daarom maatwerkschema’s voor persoonscertificering op branche-, beroepsgroep-, of zelfs bedrijfsniveau.

Met gepaste trots introduceert NIKTA deze week de 50ste certificatieregeling,  ‘Acute Zorg bij Wandelletsel’.

Vele opleiders hadden ons de afgelopen tijd benaderd met het verzoek om deze certificatieregeling te ontwikkelen, juist ook omdat andere aanbieders van persoonscertificering hiermee stoppen.
Daarbij is ook meteen een certificatieregeling voor instructeurs ontwikkeld (nummer 51!), zodat instructeurs zich ook op dit taakgebied kunnen bekwamen dan wel hun bekwaamheden kunnen bijhouden.

In de certificatieregeling ‘Acute Zorg bij Wandelletsel’ zijn onder andere de volgende onderwerpen opgenomen:

  • Algemene regels voor het verlenen van acute zorg.
  • Preventie.
  • Acute zorg verlenen bij blaarvorming op de voet.
  • Specifieke wondverzorging.
  • Acute zorg met betrekking tot de onderste extremiteiten, zoals botbreuk, verstuiking, zweepslag, Kramp en marsfractuur.
  • Koudeletsel en warmteletsel.

Aan de hand van een theorie- en praktijkexamen wordt vastgesteld of de kandidaat competent is. Als de kandidaat slaagt, ontvangt hij/zij het NIKTA ISO 17024 persoonscertificaat ‘Acute Zorg bij Wandelletsel’. Dit certificaat is 2 jaar geldig.

Wil je meer informatie over deze of andere certificatieregelingen?

Bel naar 0168-336990 of mail naar remcoheus@nikta.nl