Aanpassingen en maatregelen in verband met het Coronavirus

Bron: Gabrielle Agterdenbos
Helaas geen VCA examens meer tot 1 juni 2020.

24-03-2020: Aangescherpte maatregelen SSVV vanwege coronavirus

Wij hebben net een nieuwsbericht ontvangen van VCA Infra. 

Door het verbod op groepsbijeenkomsten zullen examencentra alle groepsgewijze, fysieke VCA-examens moeten uitstellen tot minimaal 1 juni 2020. 

Dit betekent dat er nergens VCA examens mogen worden gehouden. Al onze open inschrijflocaties en de groepsexamens  zullen worden geannuleerd. 
Ook opleiders mogen geen cursussen meer geven. 

De oplossing om je alvast voor te bereiden voor een VCA examen is door middel van E-Learning of een cursusboek
Op het moment dat we dan weer examens mogen afnemen kan je direct een datum uitzoeken. 

Wij zullen extra VCA momenten gaan aanbieden na 1 juni zodat jullie genoeg keuze hebben om alsnog snel je VCA diploma te behalen.  

Ondanks dat wij onze bezetting iets aanpassen zullen wij elke dag gewoon bereikbaar zijn. 
Heb je vragen? Bel 0168-336990 of mail naar examen@nikta.nl 


19-03-2020: Maatregelen vanuit het SSVV:

De huidige situatie rond het coronavirus zou zomaar langer kunnen gaan duren. Daarom neemt de SSVV de volgende maatregelen, die gelden voor alle diploma's uit het Centraal Diploma Register:

  1. Diplomahouders van wie het diploma na 12 maart 2020 verloopt (of is verlopen), krijgen dispensatie voor een periode tot maximaal drie maanden nadat de overheid haar maatregelen op het gebied van sociale onthouding en fysiek afstand houden, intrekt. 
    Op dit moment duren deze maatregelen nog minimaal tot en met 1 juni 2020. Dit betekent dat de dispensatie geldt tot en met 1 september 2020. Tijdens deze periode mogen de diplomahouders tijdelijk met hun verlopen diploma blijven werken. 
  2. Deze regeling geldt ook voor medewerkers van VCA-gecertificeerde bedrijven die binnen drie maanden na hun indiensttreding hun VCA-diploma moeten halen. Voorwaarde is wel dat een ervaren collega (met minimaal een VOL-VCA diploma) hen bij het werk begeleidt tot het moment dat zij wel succesvol examen hebben kunnen doen.
  3. Mensen die niet in de onder 1. en 2. genoemde groepen vallen, kunnen geen beroep doen op de dispensatieregeling. 
  4. Als de overheid besluit haar maatregelen op het gebied van sociale onthouding en fysiek afstand houden te verlengen, verlengt de einddatum van de dispensatieregeling mee. 
  5. We vragen mensen hun examen op tijd in te plannen, ook zolang het einde van de coronacrisis nog niet in zicht is. Mocht het examen tegen die tijd niet kunnen doorgaan, dan kan altijd weer een nieuwe datum worden gezocht. 

Heb je kandidaten waarbij een cursus is geannuleerd? Bestel bij ons E-Learning of een cursusboek. 
Zo kan je thuis alvast leren en examen doen wanneer dat weer mogelijk is. 

Deze maatregelen blijven actief t/m 6 april 2020. Mochten er veranderingen komen bij het RIVM of is het niet veilig zijn wij alsnog genoodzaakt om deze regelingen aan te scherpen. 

Bij vragen, bel 0168-336990.