Nieuw: ‘Module Verslavingszorg’ in de certificatieregeling ‘Acute Zorg bij Alcohol- en Drugsincidenten’!

Bron: Gabrielle Agterdenbos
Groeiende behoefte naar AZADI in de verslavingszorg.

De certificatieregeling ‘Acute Zorg bij Alcohol- en Drugsincidenten’ (ook wel AZADI genoemd) krijgt steeds meer naamsbekendheid in de evenementenbranche. Ook de GHOR’s van de Veiligheidsregio’s weten dit NIKTA ISO 17024 persoonscertificaat inmiddels te waarderen. En de certificatieregeling is onlangs de grens over gestoken, naar België. Ook daar ziet men de toegevoegde waarde van AZADI-inzet op evenementen waar een risico is van drank- en drugsgebruik.

We zien de laatste tijd echter ook in de verslavingszorg een groeiende behoefte aan een Acute Zorg bij Alcohol- en Drugsincidenten. Met name in de nachtelijke uren komen in instellingen voor verslavingszorg alcohol- en drugsgerelateerde incidenten bij cliënten/patiënten voor. Daarbij zijn de medewerkers niet altijd even goed in staat om adequate hulp te verlenen.

In de certificatieregeling ‘Acute Zorg bij Alcohol- en Drugsincidenten’ is daarom nu ook een optionele ‘Module Verslavingszorg’ opgenomen.

Het betreft eindtermen die de kennis en vaardigheden beschrijven ten behoeve van AZADI-hulpverlening in de verslavingszorg.

Deze optionele module kan door de NIKTA-gecertificeerd AZADI-opleider in de training en het examenproces worden meegenomen. Indien een AZADI-kandidaat ook deze optionele module behaald, komt op het persoonscertificaat AZADI het onderschrift ‘Inclusief Module Verslavingszorg’.

Overigens is de certificatieregeling ook nog op enkele punten herzien, om daarmee de aansluiting met de andere niveaus in de keten van evenementenhulpverlening te optimaliseren.

Bent u geïnteresseerd in deze of een van onze andere certificatieregelingen? Kijk dan eens op de pagina 'BHV en Acute zorg voor Opleiders' of neem contact op via 0168-336990 en vraag naar Remco Heus.