E-learning als toegevoegde waarde op uw opleidingen

Al sinds 2004 staan wij E-learning binnen ons examenstelsel toe voor zowel de BHV- als de Acute Zorg-opleidingen en examens. Wij hebben een uitgebreide kennis van de systemen in de markt. Vele opleiders hebben hun eigen E-learning platforms ontwikkeld.

NIKTA heeft enkele veelgebruikte E-learningmodules beoordeeld en goed bevonden. Dat betekent dat het theorie-examen in die modules onderdeel uitmaakt van de examenroute.

Als de cursist geslaagd is voor zijn theorie, print hij een theoriecertificaat uit (of de opleider doet dit voor hem). Dit theoriecertificaat van de module wordt op de praktijkdag ingenomen en bijgesloten in het dossier.

De opleider hoeft vervolgens dus alleen nog de praktijk te geven en de praktijk te examineren. De toets in de E-learning module vervangt namelijk het theorie-examen. Wel moet de instructeur tijdens het praktijkdeel middels interactie met de cursisten en het stellen van controlevragen verifiëren of de cursist inderdaad voldoende theoretisch is onderlegd (en dat dus niet iemand anders het online theorie-examen heeft gemaakt).

Bovenstaande geldt uiteraard ook voor de E-learningmodules die NIKTA zelf aanbiedt:

  • Acute Zorg
  • Acute Zorg, Module Kind en Omgeving
  • BHV
  • BHV, Module Kind en Omgeving
  • Veilig Werken met een Vorkheftruck.

Daarnaast biedt NIKTA de module BHV4all aan. Dit is een module waarin niet-BHV’ers bewust worden gemaakt van het belang van de BHV-organisatie en leren wat te doen in geval van een calamiteit (alarmeren, vluchten naar verzamelplaats, etc).