Email

Trainer Verbale Agressiepreventie en -hantering

Voor grotere instellingen op het gebied van Zorg en Welzijn, in de Publieke sector of in het Onderwijs, kan het praktisch en op de langere duur voordelig zijn om voor het taakgebied ‘Verbale Agressiepreventie en -hantering’ een intern trainingsteam op te laten opleiden.
De opleiding biedt de mogelijkheid aan instellingen om een aantal eigen medewerkers op te laten leiden tot interne trainer die op hun beurt alle medewerkers gaan trainen op het taakgebied ‘Verbale Agressiepreventie en -hantering’. Daar wordt middels deze certificatieregeling ‘Trainer Verbale Agressiepreventie en -hantering’ in voorzien.
Voor instructeurs/trainers op veiligheid gerelateerde taakgebieden (bijv. BHV) biedt deze opleiding de mogelijkheid om hun cursusaanbod te verbreden.
Opleiders en instellingen kunnen, door een certificatieovereenkomst met NIKTA aan te gaan, de certificatieregeling ‘Agressiepreventie en -hantering’ uitvoeren en hun geslaagde cursisten door NIKTA laten certificeren.

Cursisten dienen middels het slagen voor een E-learningmodule en een praktijkexamen aan te tonen over voldoende inzicht en vaardigheden te beschikken om in aanmerking te komen voor toekenning van het persoonscertificaat ‘Trainer Verbale Agressiepreventie en -hantering’.

Geldigheid certificaat: 2 jaar