VCU examens

VCU examen door middel van open inschrijving

NIKTA biedt op 19 locaties, verspreid over het land, in de volgende talen VCU examens aan: 
Nederlands en Engels.

Spoedexamen

Op ons examencentrum in Zevenbergschen Hoek. U kunt een spoedexamen tot 50 uur van te voren aanmelden. Kandidaat geslaagd? Dan ontvangt hij/zij direct na afloop van het examen het diploma!!!

VCU examen door middel van groepsexamen (in-company)

Wij kunnen uw organisatie ook maatwerkoplossingen bieden. Het VCU examen wordt dan afgenomen op de datum, het tijdstip en de locatie (binnen- en buitenland) die u wenst, dus ook in-company. 

Bij groepsexamens zorgt de opdrachtgever voor een geschikte examenruimte. De VCA Examenbank heeft criteria vastgesteld waaraan een examenlocatie (niet zijnde de locatie van de commerciële opleider) moet voldoen: 

  • De minimale werkruimte van de kandidaten bedraag 50 X 70 centimeter. 
  • De afstand tussen de beeldschermen is 150 centimeter.
  • De opstelling dient zodanig te zijn, dat kandidaten niet op elkaars scherm de vragen en/of antwoorden kunnen lezen. 
  • Er is voldoende verlichting. 
  • Er is geen storend geluid. 
  • De ruimte is goed geventileerd en er heerst een passende temperatuur.

Sinds 1 januari 2013 zijn VCU examens op de locatie van een commerciële opleider onder voorwaarden weer mogelijk. Neemt u contact met ons op voor meer informatie over deze mogelijkheid.

Wat is VIL-VCU?

Bent u intercedent of leidinggevende van een uitzendbureau? Dan moet u beschikken over het diploma Veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevenden VCU (VIL-VCU). Daarmee geeft u aan dat u weet welke veiligheidseisen worden gesteld aan personeel bij VCA-gecertificeerde bedrijven.

Waarom?
Uw opdrachtgevers willen dat er veilig wordt gewerkt, zodat niemand iets overkomt. Met een VIL-VCU diploma op zak weet u waar u op moet letten bij het zoeken van uitzendkrachten voor uw VCA-gecertificeerde opdrachtgevers.
Wat houdt VIL-VCU in?
VIL-VCU is voor een groot deel gelijk aan VOL-VCA en bevat daarnaast ook unieke, op de intercedenten toegesneden kennis. Denk aan wetgeving en verantwoordelijkheden in de relatie ‘inlener - uitzendorganisatie – uitleenkracht’. De leerstof die niet van toepassing is op intercedenten die uitsluitend op kantoor werken, zoals taakrisicoanalyses of ongevallenonderzoek, is niet opgenomen in VIL-VCU.