Email

EHBO voor gastouders

Het hebben van een EHBO diploma gericht op kinderen is voor gastouders verplicht. Wilt u gastouder worden? Of wilt u gastouder blijven? Dan dient u een gastouderdiploma en een EHBO diploma bij kinderen in uw bezit te hebben. Waar kunt u een EHBO cursus gericht op de gastouder volgen? Dat doet u bij een van de instellingen die is aangesloten bij NIKTA. Als grootste certificatie-instelling van Nederland zijn wij geregistreerd om een certificaat ‘Acute Zorg bij kinderen’ uit te geven.

Ontvang certificaat na volgen van EHBO cursus voor gastouders

Ouders die hun zorg over de kinderen met gastouders delen, moeten te allen tijde kunnen vertrouwen op goede opvang. Daarom zijn er tal van eisen gesteld om de kwaliteit van de gastouderopvang te waarborgen.

Voordat u als gastouder aan de slag gaat dient u een EHBO cursus te volgen bij een instantie die erkend is door Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft NIKTA aangewezen als instantie die gastouders mag certificeren met een EHBO diploma. Na het volgen van een EHBO cursus ontvangt u het certificaat ‘Acute Zorg bij kinderen’.

Interesse? Neem contact op!

Heeft u als (toekomstig) gastouder interesse in het volgen van een EHBO cursus? NIKTA kan u in contact brengen met een van de opleiders. Neem hiervoor contact met ons op door te bellen naar het volgende telefoonnummer: 0168 - 336990. Uiteraard is dit telefoonnummer ook bereikbaar wanneer u vragen heeft over EHBO certificaten voor gastouders of aanvullende informatie wilt ontvangen.

Meer informatie

IKK | Kinder EHBO